GPC Ivančice - dospělý

13.10.2011 12:28
První turnaj typu GPC v této sezóně se uskutečnil v Ivančicích v sobotu 8.10.2011.  Za Chropyni se tohoto turnaje zúčastnili  tito hráči: Martin Schmied, Petr Zavadil, Miroslav Slavík ml., Petr Belhárek a Ondřej Frýza. Jelikož se jednalo o první turnaj typu GPC na jižní moravě v sezóně 2011-2012, tak byl turnaj neskutečně obsazený. A to jak do počtu, tak i co se kvality účastníků týká. Do mužského singlu se přihlásilo 32hráčů, což je neuvěřitelné číslo! A mezi hrači byli borci první dvacítky v ČR, kteří se umisťují i na turnajích vyšší kategorie. Například následný vítěz turnaje: 5-tý muž aktuálního českého žebříčku a aktuální jednička extraligového Liberce - Ondřej Král. Turnaje se zúčastnili i hráči jako Vojtěch Šelong nebo Michal Weinbrenner, ti ale hráli jen párové disciplíny a nechali tak body z tohoto turnaje hráčům, kteří se neumisťují nebo ani neobjíždějí turnaje vyšších kategorií.
Z našich pěti borců se tři dostali do druhého kola. Byli to Martin Schmied, Miroslav Slavík ml. a překvapivě i Ondřej Frýza, kterému přál pro první kolo los. To našim Petrům - ať už Belhárkovi nebo Zavadilovi los nepřál a rozloučili se bohužel s turnajem hned v prvním kole.
Druhé kolo znamenalo stop pro všechny naše tři zbylé v turnaji.
Ondra prohrál jednoznačně, avšak v jeho případě byl postup do druhého kola velkou senzací.
Mira Slavík sehrál vyrovnaný zápas, kde o výsledku rozhodovaly koncovky obou setů - bohužel v obou měl navrch soupeř, který se nakonec probojoval až mezi 4 nejlepší na tomto turnaji. Mira hrál dobře a chybělo opravdu málo, aby postoupil.
Martin Schmied hrál na tři sety. Dalo by se říct, že prohrál vyhrané utkání. Když v prvním setě snadno vyhrál a vedení si držel i v druhém setě. Těžil z nervozity soupeře a jeho chyb. Ale koncovka druhého setu Martinovi utekla a soupeř se dostal do sedla. Od té doby se nervozita překlonila na Martinovu stranu a toho soupeř využil a ve třetím setě nedal Martinovi šanci a třetí set jasně opanoval.
Debly pro chropyňáky skončily dřív než začaly. Oba naše páry Schmied-Belhárek i Slavík-Zavadil vypadly v prvním kole. Oba páry přitom hrály proti borcům z BC RSC Brno, které znají, ale nebylo to nic platné. Obě dvojice lehce prohrály na dva sety a v prvním kole skončila jejich cesta turnajem.
Tak takhle dopadl turnaj z pohledu našich hráčů.
Co říci závěrem? Turnaj se nám nijak zvlášť výsledkově nepovedl, ale byl to první letošní turnaj a pokud budeme trénovat a zúčastňovat se dalších turnajů, můžeme se jen a jen zlepšovat. A proto si myslím, že na první výjezd borců z Chropyně za bodama do celostátního žebříčku to byla DOBRÁ PRÁCE!!!
  

 
Zpět